Punts D'accès Wifi Amb Energia Solar

Punts d’accés Wi-fi amb energia solar


Un projecte de la Universitat de Sao Paulo treballa en la possibilitat d’aconseguir, mitjançant l’ús de l’energia solar, punts autònoms d’accés Wi-fi a la Xarxa.

Per utilitzar aquests punts d’accés Wi-fi, que estan dissenyats per funcionar en un entorn obert, com un bosc o un parc, així com en zones amb baixos ingressos, no es requereix de cap endoll ni manteniment per posar-los en marxa. “És un sistema totalment autònom, que no necessita cap connexió energètica”, va explicar el professor Marcelo Zuffo, coordinador d’Electrònica Interactiva a la Universitat de Sau Paulo, en aquesta notícia de la BBC.

Partint de la base de l’abundància de l’energia solar i del seu baix cost, l’objectiu de Zuffo és “transformar-la en bits”. Un plafó solar, un motor d’una motocicleta i un circuit. Això és tot el que es necessita per crear aquests punts d’accés.

Zuffo creu que aquest sistema assolirà gran popularitat a les escoles i zones de baixos recursos que manquen d’una font fiable d’electricitat, per alimentar els punts d’accés i els ordinadors que s’utilitzin per navegar per la xarxa.

Actualment l’autonomia d’Internet que ofereix aquests punts d’accés wifi solar assoleix un màxim de dos dies, encara que la seva meta és arribar als 10 dies, per fer front a les temporades de pluja i a l’hivern.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar