Parla.cat

Es posa en marxa el projecte Parla.cat


S’acaba de posar en marxa el projecte Parla.cat, el projecte d’aprenentatge de català en línia, promogut des de la Generalitat de Catalunya, juntament amb el Consorci per a la Normalització Lingüística i l’Institut Ramon Llull. El curs s’oferirà a través d’un espai virtual d’aprenentatge que té per objectiu posar a l’abast de totes les persones, independentment de l’origen, la residència o el nivell de coneixement del català, els materials didàctics necessaris per aprendre o progressar amb la llengua.

Aquest programa, que va ser presentat per Josep-Lluís Carod-Rovira el març de l’any passat tot i que no ha vist la llum fins aquest dilluns, disposa d’un entorn virtual que permetrà que els alumnes interactuïn. Entre els continguts, n’hi haurà de teòrics (textuals, gramaticals, estratègics i socioculturals), així com continguts complementaris i de suport (sociolingüístics, culturals i socials).

Parla.cat contempla quatre nivells d’aprenentatge: bàsic, elemental, intermedi i suficiència, amb dues modalitats, la d’autoaprenentatge, de franc i gestionada de forma autònoma per cada usuari, i la tutoritzada. La segona opció, de pagament, és gestionada pel Consorci per a la Normalització Lingüística i l’Institut Ramon Llull. En ambdues modalitats, però, l’alumnat disposarà en tot moment de recursos i eines d’ajuda que el guiaran. Cada nivell està organitzat en tres nivells, amb una durada aproximada d’uns tres mesos cadascun que equivaldria a unes 45 hores de dedicació.

Al portal també es pot trobar la ‘Rambla virtual‘, una secció amb continguts lúdics i culturals que dóna accés a biblioteques, recursos per a professors, música, jocs en línia, xats i fòrums, entre altres serveis.

De moment les instruccions del curs i els enunciats de les activitats estan disponibles únicament en el nivell bàsic i elemental, en castellà, anglès, francès i alemany. Properament ho estaran els nivells intermedi i de suficiència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar