Softcatalà Celebra El 10è Aniversari

Softcatalà celebra el seu 10è aniversari


L’associació Softcatalà arriba aquest divendres al seu desè aniversari, des de la seva presentació en públic el 2 d’octubre del 1998. Per celebrar aquesta data s’ha organitzat un acte al Museu d’Història de Catalunya on tots els col·laboradors, usuaris i simpatitzants estan convidats a participar-hi.

L’acte convocat té previst la presència d’Agustí Alcoberro, director del Museu d’Història de Catalunya, Jordi Bosch, Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, i Assumpció Maresma, editora del diari electrònic VilaWeb, així com altres membres de Softcatalà.

Durant la seva trajectòria aquesta organització de voluntaris, que rep una mitjana d’1 milió de visites i més de 4 milions de pàgines vistes cada mes, ha traduït al català projectes com el Netscape, el Firefox, l’entorn GNOME, l’OpenOffice.org, o les primeres versions de la interfície del Google, i ha participat en l’adaptació a aquesta llengua de diverses distribucions de GNU/Linux. També ha creat una infraestructura de recursos lliures com el Recull de termes, la Guia d’estil, les memòries de traducció o un diccionari ortogràfic en català.

Tota aquesta activitat ha sigut reconeguda amb nombrosos premis i mencions, entre els quals destaquen el Premi Nacional d’Internet que atorga anualment la Generalitat de Catalunya, el premi Carme Serrallonga a la qualitat lingüística, el Premi Nacional de Cultura 2005, o el premi Arrova.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar