Urbanlabs 2008

UrbanLabs 08, el primer experiment digital d’ una ciutat-laboratori


La setmana vinent Citilab-Cornellà organitza les jornades UrbanLabs sobre tecnociutadania i socioinnovació, una trobada de tres dies per repensar la ciutat en clau digital.

Serà el primer experiment per demostrar que les Ciutats-Laboratori són possibles i que les idees més innovadores, creatives i participatives sorgeixen quan s’uneixen internet, la tecnologia Web 2.0 i ciutadans, experts, emprenedors, empreses, institucions, associacions, activistes socials…
Més enllà de la reflexió i el debat, la trobada pretén passar a l’ acció de forma col·laborativa, aprofitant les possibilitats que ens ofereixen instruments com les xarxes socials digitals. Aquestes jornades destaquen, doncs, pel seu component social i tecnològic, amb iniciatives pensades tant des de la ciutadania com des de la cultura digital.

El laboratori de ciutat
Partint de la base de que els ciutadans han de “fer seva” la tecnologia per generar innovació des de l’ àmbit social, Urban Labs treballa amb un format obert i participatiu.
En aquest autèntica “cuina d’ idees”, els participants formen part d’ una sèrie de grups de treballs, conduïts de la mà d’ experts en participació electrònica i innovació social, que tenen com a objectiu identificar i presentar nous projectes.

Urban Labs està obert a tothom interessat en compartir el que sap, des de ciutadans fins a polítics locals i administracions, activistes tecnològics, activistes socials, acadèmics e investigadors des de la tecnologia, o bé, des de l’àmbit social i econòmic, per a consultors i empreses d’urbanisme, estratègia local, desenvolupadors locals, entre altres.

Una dinàmica participativa
Les ponències contaran amb la presencia de Michel Bauwens, internet consultor, teòric de P2P, qui ha estat analista informàtic per a United States Information Agency, Esteve Almirall , Investigador-Profesor-Consultor qui investiga entorn a Intel·ligència Artificial actualment a la UPC i a Esade i Alberto Ortiz de Zárate responsable de projectes en la Oficina para la Modernització de la Administració del Gobern Basc.

Els Keynote Speakers o ponències han d’obrir joc a nivell teòric sobre conceptes que puguin planejar durant les sessions de treball, posant l’accent en punts que coincideixen amb un o més dels eixos d’ aquestes sessions. Mitjançant Twitter i xat els participants (físics i en la xarxa) podran enviar les seves preguntes i comentaris als ponents.

Pel que fa als grups de treballs Grups de Treball és el lloc apropiat per parlar d’experiències i projectes que es puguin compartir i complementar gràcies al coneixement de cadascun dels assistents. Es fomentarà la participació mitjançant un procés d’intercanvi d’idees que sera dut a terme pels propis assistents.

Les Xerrades Llampec, per altra banda, ofereixen a tots els assistents la possibilitat de fer presentacions breus que siguin un exercici de síntesi, d’una durada màxima de 5 minuts.

El debat seguirà obert
La metodologia utilitzada en aquest event revesteix un interès especial. Abans de la trobada, es desenvoluparà en les pàgines web de cada grup de treball el marc contextual i les iniciatives relacionades. Els continguts podran editar-se i les persones interessades ampliar la informació entorn a la pàgina de discussió. Posteriorment, i abans de la finalització de la jornada, es bolcaran les conclusions i la descripció de diferents projectes en els grups de treball. A més es podran seguir las jornades a través de plataformes como el Twitter, Flickr, LinkedIn,Facebook, Technorati

Més informació i preinscripcions a: www.urbanlabs.net/index.php/Portada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar