Europa Web 3.0

Europa vol liderar el pas cap a la Web 3.0


La Comissió Europea ha resumit aquest dilluns les principals passes que Europa ha de donar per respondre a una nova etapa de la revolució de la informació, batejada com a Web 3.0, que s’intensificarà en els pròxims anys a causa de tendències com les xarxes socials, la transformació cap a serveis empresarials en línia, els serveis basats en els sistemes GPS i la televisió mòbil, entre altres.

En aquesta línia de treball la Comissió ha iniciat a més una consulta pública sobre les respostes polítiques i del sector privat a aquestes oportunitats. Viviane Reding, Comisaria responsable de Societat de la Informació i Mitjans de Comunicació, ha declarat que “la Web 3.0 significa la possibilitat de fer negocis, divertir-se o crear xarxes socials en qualsevol moment o en qualsevol lloc, sense discontinuïtat, mitjançant xarxes ràpides, fiables i segures. Posa fi a la divisió entre línies mòbils i fixes. Suposa un salt qualitatiu impressionant en l’escala de l’univers digital d’aquí a 2015. Europa té coneixements tècnics i capacitat de xarxa suficients per liderar aquesta transformació. Hem d’assegurar-nos que la Web 3.0 es faci i s’utilitzi a Europa”.

Els usuaris europeus accedeixen a Internet de forma cada vegada més ràpida i avantatjosa: a finals de 2007, la meitat d’ells tenia accés a la banda ampla a més de 2 megabits per segon, una velocitat dues vegades superior a la de fa un any i que permet veure televisió per Internet. Això significa que ha començat una nova generació d’ús d’Internet, amb un potencial evident per a l’economia europea.

La Comissió Europea ha comunicat també un nou índex d’eficàcia de la banda ampla, que compara la competència, la cobertura, la velocitat i la qualitat de l’accés d’Internet a tot Europa. L’índex reflecteix el lideratge indiscutible de Suècia i els Països Baixos, a mercè d’un entorn propici a la competència i a les qualificacions dels seus ciutadans i empreses, que els permeten utilitzar serveis avançats.

Més informació en aquesta nota de premsa oficial de la Comissió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar