Informe CENATIC

CENATIC presenta un informe sobre el programari lliure i les Administracions Públiques

En un acte celebrat a Madrid i presidit pel Secretari d’Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació, Francisco Ros, l’Observatori Nacional del Programari de fonts obertes, creat per CENATIC, ha presentat aquest dimecres l’informe ‘Programari de fonts obertes per al desenvolupament de l’administració pública espanyola. Una visió global’.

Es tracta d’un document que recull i analitza un ampli compendi d’informació entorn del programari lliure en l’Administració Pública Espanyola, oferint i ofereix una panoràmica general d’experiències d’adopció i utilització d’aquest tipus de programari.

El informe, que es pot descarregar íntegrament des d’aquest enllaç, inclou també una sèrie de recomanacions elaborades per experts de les diferents Comunitats Autònomes que facilitaran la presa de decisions i el disseny de nous projectes en aquest àmbit.

Entre les principals conclusions d’aquest treball destaca que en tots els nivells de l’administració, des del local, a l’estatal, passant pel regional, s’estan desenvolupant una àmplia varietat de projectes d’implantació del programari lliure, incloent diversos àmbits com els sistemes operatius, i-administració, seguretat, sanitat, educació, desenvolupaments empresarials i industrials, entre d’altres.

Això converteix a Espanya en un dels països de l’UE més actius, amb el sector educatiu al capdavant, en matèria d’adopció de programari lliure en les Administracions Públiques.

Per això, en tots els casos s’assenyala a la necessitat del desplegament d’una pla integral de formació per a usuaris i personal tècnic com a element fonamental per garantir l’èxit dels programes i iniciatives d’introducció de programari lliure en les administracions i en la societat en general.

Més informació en aquesta nota de premsa oficial elaborada pel propi CENATIC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar