Versió Digital Del Llibre Dels Fets

Un projecte realitza una versió digital del Llibre dels fets de Jaume I


Recerca en Acció, un portal creat dins del marc de les accions de divulgació del Programa de Documentació Científica de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i de la Direcció General de Recerca de la Generalitat de Catalunya, ha publicat un treball digital que coincideix amb la celebració enguany del 800è aniversari del naixement del rei Jaume I.

L’objectiu d’aquest projecte, que ha estat realitzat per un equip de filòlegs i d’historiadors de diverses universitats catalanes i valencianes, persegueix apropar la imatge que el rei va voler donar d’ell mateix a la posteritat a través de la seva obra el Llibre dels fets.

El portal anirà publicant en un format tipus blog un seguit de comentaris i d’articles divulgatius sobre el monarca i les singularitats del llibre i de la seva biografia, els esdeveniments socials, polítics i militars de l’època, així com les formes de la vida quotidiana al segle XIII a Catalunya.

A més, es podrà accedir a una versió digital del facsímil del Llibre dels fets, cedida per la Biblioteca de reserva de la Universitat de Barcelona, que inclou una versió sonora del document i l’accés al text en diverses llengües. Donada l’extensió de l’obra, la versió digital s’ha reduït a una selecció d’episodi, recullint l’essència del llibre.

La publicació dels treballs i la producció de la versió digital s’aniran actualitzant contínuament fins al 15 de novembre. Després, tota la informació generada quedarà accessible de forma permanent al web de Recerca en Acció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar