Premi Periodisme Ciutadà

Youtube convoca un premi Pulitzer de periodisme ciutadà


YouTube ha presentat en col·laboració amb el Pulitzer Center el concurs ‘ Project: Report’ amb l’objectiu d’animar a produir vídeos curts i de qualitat sobre notícies que normalment no tenen espai en els mitjans de comunicació tradicionals.

La iniciativa explicarà amb tres fases fins a elegir el guanyador, que rebrà una beca de periodisme de 10.000 dòlars per realitzar amb el Pulitzer Center un reportatge d’un abast major, a més de material Sony i Intel que rebran els guanyadors de les diferents fases per poder millorar els seus treballs.

Durant la primera etapa, el Pulitzer Center, que mostra aquí un vídeo com a exemple de referència, s’encarregarà de triar els deu millors treballs rebuts en anglès fins al 6 d’octubre. Els vídeos dels participants hauran de tractar, en un màxim de tres minuts de durada, sobre un personatge de rellevància del seu entorn més proper.

En la segona fase, els 10 finalistes hauran de realitzar un nou reportatge de 4 minuts que reflecteixi una història local amb repercussió internacional. La comunitat d’usuaris de YouTube votarà els cinc finalistes entre els millors vídeos . Finalment, serà la comunitat d’usuaris d’aquesta plataforma la que seleccioni el guanyador final. Els cinc finalistes hauran de mostrar, en menys de cinc minuts, una història amb impacte periodístic que hagi estat relegada a un segon pla.

El cap de notícies i política de Youtube, Steve Grove, ha destacat que aquesta iniciativa “està inspirada en els milers de persones de tot el món que han utilitzat YouTube per canviar la forma en la qual es difonen les notícies”.

Més informació en aquesta nota de premsa oficial del Pulitzer Center.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar