Festival Ars Electronica

Comença el Festival Ars Electronica


Sota el lema d'”una nova economia cultural – els límits de la propietat intel·lectual” el Festival Ars Electronica arriba a la seva 21ena edició convidant els artistes, nòmades de la xarxa, teòrics, tècnics i juristes de tot el món des d’aquest dijous i fins el proper dimarts a participar en un programa replet de de simposis, exposicions, performances i altres tipus d’intervencions organitzats a la ciutat austríaca de Linz.

Un dels objectius que té el festival d’enguany és el de buscar respostes a les principals implicacions vinculades a la societat del coneixement: la llibertat d’informació, protecció dels drets d’autor, les finalitats de lucre derivades de les oportunitats que es presenten, etc.

En aquest sentit, Ars Electronica, que té aquest any com a comissari al japonès Jochi Ito, president de Creative Commons, es planteja que l’edat dels drets d’autor i la propietat intel·lectual ha arribat a la seva data de caducitat, observant com Internet ha donat una jove generació d’usuaris que està aportant una nova economia d’intercanvi i accés obert. Independentment dels diferents enfocaments vinculats a aquesta qüestió, on s’inclou des dels pirates d’Internet, els inventors d’una nova informació comuna de la humanitat, els pioners d’una economia d’intercanvi o els que recolzen les indústries creatives, continua existint un element transversal que preval en cada una d’aquestes qüestions: si el coneixement i el contingut es converteixen en el nou capital de la societat, llavors ha de circular i ser accessible per tots.

Una de les activitats més importants d’aquesta edició de l’Ars Electronica és el lliurament dels premis Golden Nicas, els més prestigiosos del món en art i tecnologia digital. Entre els guardonats es troba en la categoria de ‘música digital’ el projecte ‘ Reactable ‘ el nou instrument musical desenvolupat pel Grup de Tecnologia Musical de la Universitat Pompeu Fabra, a través de l’equip de ‘luthiers digitals’ Sergi Jordà, Martin Kaltenbrunner, Günter Geiger i Marcs Alonso.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar