Citilab col·labora amb el Festival Mapa 08 FOSC


El Mapa és un festival emmarcat en la tradició del Site-Specific que proposa a cada artista que realitzi un treball de recerca i creació en una localització específica del poble de Pontós, Alt Empordà (Girona) i els voltants. Aquesta localització és part integrant i inseparable de la peça realitzada, de la seva elaboració, presentació i recepció.

Mapa 08 convida a l’artista a mirar-se a si mateix i a deixar que els altres el mirin de forma diferent, i proposa a l’espectador una nova forma d’atravessar el paisatge generant un espai de reflexió sobre la experiència espacial contemporània.

El festival arriba aquest any a la seva cinquena edició. Cinc anys en què a poc a poc s’ha anat consolidant una filosofia, un públic i una relació estreta amb l’entorn tant paisatgístic com humà de Girona i de l’Alt Empordà. L’organització mira cap als propers anys com l’inici d’un nou cicle en el qual vol enfortir el seu perfil de festival de site-specific, fent èmfasi a convertir l’acció artística en un element socialment vertebrador, tot mantenint la seva especial mescla entre allò contemporani i allò més popular.

Si en edicions anteriors, el Festival a càrrec del col·lectiu CÈL·LULA: Organisme de Creació Escènica, ha proposat un eix temàtic, una idea sobre la qual els artistes han treballat sempre emmarcats en l’àmbit de la creació, la interdisciplinaritat i la reflexió social: Han estat propostes originals que reflexionen sobre l’entorn de la qüestió Paisatges equivocats, o bé, sobre els Paisatges utòpics,on ha proposat reptes per a imaginar, des de la contemporaneïtat altres possibilitats. Fins i tot, ha analitzat el concepte de Comunitat, All together : l’ésser humà com a animal social, la identitat que inventa en relació als altres.

Per a l’edició d’enguany i seguint en la línia de reinventar el festival i la seva relació amb el paisatge, MAPA proposa endinsar-se en el paisatge de Fosc: “Perquè de nit el paisatge també té els seus matisos, la seva presència. Ocupem l’espai d’una altra manera. Les distàncies i la profunditat adopten noves dimensions. La nit ens fa descobrir amb força els altres paisatges: el sonor, l’olfactiu i el de la imaginació. De dia ho veus tot, de nit veus el que vols veure… i el que no”. El que suposa un repte especial: ” Treballar de nit ha fet variar força els processos creatius dels artistes i ha fet que tots els qui portem a terme el festival ens veiem involucrats en una experiència sorprenent”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar