L’Ajuntament de Lleida presenta Berta, l’assistent virtual de paeria.cat


L’Ajuntament de Lleida, a través de l’alcaldessa accidental, Montse Mínguez, ha presentat aquest dimarts la Berta, un personatge virtual que guiarà i donarà suport als usuaris en la navegació per la web municipal paeria.cat.

Aquesta assistent, segons aquesta nota de premsa, incorpora una tecnologia de reconeixement del llenguatge escrit i suposa un motor de recerca entre els continguts del web municipal.

Berta neix amb l’objectiu de facilitar l’ús de les tecnologies d’Internet i d’afavorir la realització de tràmits municipals a través de la xarxa. L’assistent virtual, amb llenguatge escrit natural, condueix l’usuari fins arribar al tràmit o a la informació sol·licitada.

Amb aquestes tecnologies, el consistori lleidetà apropa la informació a la ciutadania i facilita la gestió i els tràmits municipals, amb gairebé 300 tràmits online permeten que la majoria d’accions administratives i d’informació es puguin realitzar a través de la web. Un fet que destaca l’ampliació dels serveis d’informació i gestió per a la ciutadania, que fins ara oferia a través dels canals presencials de les oficines de gestió econòmica i d’atenció ciutadana, el telèfon mòbil amb navegador (paeria.mobi), l’atenció telefònica (010), i els PIC’s (Punts d’informació Ciutadana), ubicats en unes terminals telemàtiques als centres cívics dels barris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar