Intel i Yahoo! apropen Internet a la televisió


Intel i Yahoo! treballen per crear canals web que acompanyin a la programació de televisió, segons va informar el gerent d’Intel, Eric Kim, en el Fòrum de Desenvolupament d’Intel (IDF) celebrat a San Francisco la setmana passada.

Les dues companyies, segons aquesta nota de premsa del propi IDF, estudien les anomenades ‘Aplicacions per a canals’ o ‘ TV-widgets’, que permetran als telespectadors interactuar amb un conjunt d’aplicacions per a televisió, que podrien xatejar o enviar correus electrònics a altres usuaris, veure vídeos d’altres webs com a YouTube, seguir els titulars de les últimes notícies o el temps a través aquest cop, no del ratolí, sinó del comandament a distància.

Aquest servei d’aplicacions per a televisió està preparat per operar amb una nova classe de xips d’Intel, el CE3100, nomenat ‘Canmore’ que serveix de suport per a vídeos d’alta resolució (HD), audio i gràfics 2 i 3 D i té com a finalitat facilitar als fabricants la integració dels continguts d’Internet i funcions multimèdia als seus aparells.

És previst que Canmore comenci a funcionar entre finals d’aquest any i la primera meitat del pròxim, segons Intel. Entre les empreses que ja han mostrat interès en desenvolupar aquests widgets es troben Blockbuster, CBS Interactive, CinemaNow, Cinequest, Comcast, Disney-ABC Television Group, eBay, GE, Group M, Joost, MTV, i Samsung.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar