Toyota presenta Winglet, l’evolució del Segway


Un projecte finançat per Toyota i en el que han participat enginyers de Sony ha donat a llum Winglet, un patinet elèctric d’uns dotze quilos de pes i que arriba una velocitat d’uns 6 km/h. Aquest invent suposa una evolució del seu predecessor, el Segway, presentat el 2001, amb unes prestacions superiors quant a velocitat i pes (38 km/h i 48 kgs) però que no ha tingut l’èxit de vendes que inicialment se li pressuposava. En aquest enllaç es pot veure un vídeo del Winglet .

Encara que de moment és un un prototip, Winglet podria situar-se com una alternativa a la bicicleta dins de l’entorn urbà, ja que per prestacions i dimensions, pot pujar-se fàcilment a altres mitjans de transport, com a autobusos i metros. A l’igual com amb el Segway, ambdós models disposen de sensors que detecten les inclinacions del cos i ajuden d’aquesta manera la pròpia conducció: si el cos de s’inclina lleugerament cap a endavant, el vehicle avança. Si s’inclina cap a l’esquerra, gira a l’esquerra, etcètera.

Els primers models, repartits en tres mides diferents, es posaran a prova aquesta tardor a l’Aeroport Internacional Central del Japó, i en el complex marí de la prefectura d’Aichi. Una vegada acabat el seu testeig, està previst iniciar la venda el pròxim any a la ciutat de Yokohama.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar