El Joc Medusa

El Joc Medusa


L’Institut de Ciències del Mar i l’Agència Catalana de l’Aigua han creat el Joc Medusa, un projecte digital que té per objecte conèixer millor les meduses i reduir l’alarma social que en els darrers anys s’ha generat a causa de la seva proliferació.

Aquest joc, que es pot trobar en català i castellà, i preveu tenir-lo preparat també en anglès, alemany i italià, consta d’un tauler i fitxes amb preguntes sobre aquests animals i el medi marí, que es poden descarregar d’Internet. D’aquesta manera es pot observar per exemple com es mouen les meduses, quines espècies hi ha o quants litres d’aigua contenen els oceans. El joc s’ha preparat a dos nivells: un pensat per a estudiants de primària i altre per a estudiants d’ESO i batxillerat.

L’estratègia del joc es basa en un conjunt de preguntes a les quals cal anar responent per a poder arribar a la casella final d’un circuit. Per a arribar al final i guanyar el joc caldrà haver respost correctament un conjunt de preguntes.

Un dels motius que ha portat a desenvolupar aquest joc ha estat les proliferacions de meduses que s’estan produint en els últims anys i l’alarma que ha generat a la societat a causa de l’efecte negatiu que tenen per a banyistes, pescadors, etc. Lluny de ser organismes perillosos per als humans són éssers molt ben adaptats al mitjà aquàtic on juguen un rol clau en el funcionament dels ecosistemes marins i en els quals hi son des de fa més de 500 milions d’anys.

Una de les característiques més importants d’aquest joc és que les preguntes s’aniran actualitzant cada mes gràcies a les contribucions de les mateixes persones que visitin la web i de la comunitat científica catalana, espanyola i internacional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar