Catalunya formarà part del projecte de desenvolupament de la història clínica digital europea


Catalunya, Andalusia i Castella-la Manxa han estat triades per al desenvolupament del projecte epSOS (european patients Smart Open Services) amb el que es pretén ajudar els pacients a accedir a medicaments essencials fora dels seus països d’origen.

Amb aquesta iniciativa, en la que també participa el Ministeri de Sanitat i Consum, es facilitarà l’accés a la informació mèdica a les seves pròpies llengües i la prescripció de tractaments sense el previ coneixement per part dels metges de les dades rellevants en el seu historial clínic. D’aquesta manera, els professionals sanitaris podran accedir electrònicament, amb la seva pròpia llengua, a les dades essencials d’un pacient d’un altre país, i les farmàcies podran dispensar receptes expedides per altres Estats de l’UE.

El projecte, que té un termini d’execució de tres anys dividits en dues fases, compta amb un pressupost de 22 milions d’euros, que seran aportats al 50 per cent entre la Comissió Europea i els països participants. A més de l’Estat espanyol, participen en la iniciativa Àustria, Suècia, República Txeca, Alemanya, Dinamarca, França, Grècia, Itàlia, Holanda, Eslovàquia i el Regne Unit.

El ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes participants lideraran tres dels grups de treball més importants: el que definirà les dades essencials que s’inclouran en la història clínica resumida, el de la recepta electrònica i, finalment, el que decidirà les condicions que han de reunir els llocs on s’emprovi el projecte.

Més informació en aquesta nota de premsa del Ministeri de Sanitat i Consum.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar