Renovació tecnològica de l’Anella Científica


El passat mes de juny es va presentar la renovació de l’Anella Científica, la xarxa d’alta velocitat dedicada a la universitat i la recerca de Catalunya, que ha estat desenvolupada per Al-Pi Telecomunicacions, que proveeix de la infraestructura de l’Anella, i Satec, que proporciona l’equipament dels nodes de presència.

D’aquesta manera aquesta xarxa, en la qual hi participa també el Citilab a través de la Fundació I2Cat, disposa ara de dos nodes de presència, el “tradicional” situat a l’edifici Annexus del Campus Nord i el nou node ubicat a Telvent Housing, amb una tecnologia òptica molt versàtil i que dóna una gran agilitat d’operació i manteniment ja que permet la transmissió de múltiples senyals simultàniament incrementant l’ampla da de banda de la xarxa. L’Anella també disposa de tres nodes de concentració territorial amb doble escomesa situats a Girona, Lleida i Tarragona.

Entre les noves funcionalitats, la renovada Anella permet que els grups de recerca o les empreses que vulguin experimentar el desenvolupament d’aplicacions i serveis precompetitius en un entorn de preproducció o de proves amb banda ampla es puguin connectar per un període de temps limitat a l’Anella. A més, també permet fàcilment l’increment puntual de l’amplada de banda sense cost per a necessitats o experiments esporàdics.

L’objectiu fonamental del Centre de Supercomputació de Catalunya (CESCA) és gestionar un gran complex de sistemes de càlcul i de comunicacions per donar servei a la universitat i a la recerca, basat en tres àrees d’activitat: els sistemes per a càlcul científic i per a informació universitària; les comunicacions, centrades en la gestió de l’Anella Científica i del CATNIX, i la promoció de l’ús i els beneficis d’aquestes tecnologies. El CESCA és un consorci públic creat l’any 1991 que està integrat per la Generalitat de Catalunya, la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, nou universitats catalanes (UB, UAB, UPC, UPF, UdG, URV, UdL, UOC i URL), i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

Es pot trobar més informació en aquesta nota de premsa del CESCA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar