Shelios 2008

Eclipsi de sol en directe per Internet


L’eclipsi de Sol que té lloc durant el matí d’aquest divendres serà retransmès en directe via Internet des de Novosibirsk, Sibèria, a través del Centre de Supercomputació i Visualització de Madrid CeSVIMA, depenent de la Facultad d’Informàtica de la Universitat Politècnica de Madrid (FIUPM).

La retransmissió serà realitzada des d’aquesta web per l’expedició Shelios, desplaçada fins al lloc, i emetrà via satèl·lit a la FIUPM el senyal de vídeo i àudio. Aquesta serà rebuda pel grup Ciclope, de la Universitat Politècnica de Madrid.

L’expedició Shelios ha partit amb escolars canaris vinculats al projecte ” Ruta de les Estrellas” per presenciar l’eclipsi en Novosibirsk, Sibèria, la tercera població en nombre d’habitants de Rússia, darrera de Moscou i de Sant Petersburg.

L’eclipsi total de Sol, que segons la previsió meteorològica té una probabilitat d’èxit per núvols del 60%, tindrà lloc entre les 11:40 i les 13:45, hora d’aquí, amb petites variacions temporals en funció de l’emplaçament definitiu on s’instal·li l’expedició. Tan sol es retransmetrà el període de temps central de l’eclipsi.

L’esdeveniment es podrà seguir des de la web de l’eclipsi i serà comentat per l’investigador Miguel Serra, astrònom de l’Institut d’Astrofísica de les Canàries i president de l’associació Shelios. La infraestructura preparada podrà subministrar una capacitat màxima de 25.000 usuaris.

Igualment, l’Acadèmia Xinesa de Ciències i la NASA permetran de seguir-lo en directe.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar