El comerç electrònic espanyol s’apropa als 1.000 milions


El comerç electrònic espanyol va assolir una facturació de 999 milions d’euros en el tercer trimestre de 2007, un fet que representa un creixement del 52% respecte al mateix període de l’any anterior, segons l’últim informe trimestral publicat per la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT). L’informe complet es pot descarregar des d’aquest enllaç.

Els sectors que van captar de l’esmentat volum van ser el transport aeri, amb un 26,5%, les agències de viatge i majoristes de viatges, amb un 15,1%, els jocs d’atzar i les apostes, amb un 5,2%, i el màrqueting directe, amb un 4,8%.

Per elaborar el seu informe, el regulador utilitza com a font el Registre d’Operacions de Comerç Electrònic, un cens de transaccions comercials electròniques a través de terminals de punt de venda virtuals el pagament de les quals ha estat realitzat a través de les targetes bancàries més conegudes (Servired, 4B i Euro 6000).

El volum de negoci de les transaccions amb origen a Espanya i dirigides cap a l’exterior van ser de 489 milions euros, fet que suposa el 49% de l’import total, amb un creixement interanual del 33,4%, amb més de 5,5 milions d’operacions. La major part de l’import de les esmentades compres es va dirigir a la Unió Europea (85,5%), amb 418 milions d’euros i a Estats Units (10,4%) amb 40 milions.

L’import de les transaccions realitzades des de l’exterior i dirigides a llocs web espanyols va ser de 149 milions d’euros, el 78,6% més que en el tercer trimestre de 2006.

Respecte al comerç electrònic generat a Espanya i dirigit a punts de venda virtuals dins del país, la xifra de negoci va ser de 360 milions d’euros, el 76% més que en el tercer trimestre de 2006, gràcies als serveis de transport aeri (31,2%), les agències de viatges (23,2%), els espectacles (9,7%), i el transport terrestre (6,9%).

L’ingrés mitjà total per transacció va augmentar en aquest trimestre i es va situar en 83 euros per transacció, més de 3 euros per sobre del registrat en el trimestre anterior.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar