Diccionari dels esports olímpics


Amb motiu de la celebració dels Jocs Olímpics de Pequín, del 8 al 24 d’agost, el TERMCAT ha publicat el Diccionari en línia dels esports olímpics, amb 7.445 termes que consten de la seva definició i la seva traducció en castellà, francès i anglès.

El diccionari conté terminologia dels 29 esports oficialment reconeguts com a olímpics. L’aplicació permet consultar la terminologia forma alfabètica o bé agrupada temàticament en cadascun d’aquests esports.

Els termes procedeixen del Diccionari General de l’Esport, que el TERMCAT té previst de publicar aquest any 2008. Es tracta de termes que tenen el seu origen en els diccionaris olímpics de 1992, que han sigut actualitzats, així com en lèxics revisats per especialistes de les diferents federacions esportives implicades.

Tots els termes es poden consultar utilitzant l’accés alfabètic, que agrupa les denominacions alfabèticament en català, castellà, francès o anglès, l’accés temàtic, amb les denominacions per àrees esportives temàtiques, o bé utilitzant la cerca, mostrant totes les fitxes que continguin el mot consultat.

Aquesta mateixa terminologia olímpica s’ha cedit al Comitè Nacional Xinès de Terminologia Científica i Tècnica (CNCTST), que l’ha utilitzada per publicar un diccionari dels esports olímpics en xinès amb els equivalents en anglès, francès i espanyol.

Més informació en aquesta nota de premsa del TERMCAT.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar