Google, a la caça de la Viquipèdia


Després dels correus electrònics, mapes, calendaris i fins i tot un ‘Second Life‘ propi, Google llança una beta de ‘Knol‘, la seva particular resposta al “fenomen Viquipèdia” . “Knol”, nom el quel deriva de la paraula ‘Coneixement’ en anglès (Knowledge), es basa en la suma de la famosa enciclopèdia oberta, on els usuaris creen els continguts, i un major control sobre la informació publicada.

Una de les principals diferències amb la Viquipèdia és que els usuaris no podran editar els articles (o ‘knols’), que estaran signats per experts, encara que es permetrà realitzar comentaris i crítiques, així com contribucions que l’autor podrà incorporar si ho desitja.

Així mateix, Google, per anar ampliant la seva base de dades de continguts, obrirà la porta a col·laboracions d’autors que acreditin els seus coneixements en determinats temes. Knol permetrà als autors quedar-se amb part dels beneficis dels articles que es publiquin a la pàgina mitjançant els anuncis, fet que Google planteja com un incentiu de cara a augmentar la participació dels internautes.

Google comença així la seva cursa per desbancar el projecte creat per Jimmy Wales ara fa set anys, que conté actualment més de 10 milions d’articles entre les 253 llengües disponibles, i que curiosament s’ha anat posicionant entre les primeres respostes que el conegut cercador respon per cada recerca realitzada pels usuaris.

De moment, la majoria del servei està disponible només en anglès, però s’espera que tot el contingut aparegui en castellà en dues o tres setmanes. La crida perquè Knol tingui la seva versió en català també s’ha posat marxa a través d’aquest grup de Facebook.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar