Comença la Campus Party 2008


Des d’aquest dilluns i durant tota la setmana València acull una nova edició de la Campus Party, un dels esdeveniments sobre entreteniment electrònic més populars de l’any, amb més de 7.600 persones inscrites que es donaran cita a les instal·lacions de la Fira de la ciutat del Túria.

Astronomia, CampusBlog, CampusCrea, Desenvolupadors, Modding i Simulació, Jocs i Programari Lliure, són les principals àrees temàtiques en les quals es divideix l’esdeveniment, en els que es podran participar en sessions dedicades a la creació artística de vídeos, els blogs, la programació, i els videojocs, entre altres. Les conferències sobre aquests temes es completen amb tallers, concursos i altres tipus trobades, com els dedicats a realitzar observacions solars explicatives. Tota aquesta organització vindrà acompanyada per una oferta de velocitat de connexió de banda ampla de 7,5 gigabytes per a 6.000 persones, un 50% més que la passada edició.

Dins l’àrea de Programari Lliure, destaquen les conferències sobre aplicacions web 2.0 de codi obert i les emissores de ràdio multimèdia basades en programari lliure. Entre les persones més destacades que participaran en l’esdeveniment es troba Tim Berners-Lee, considerat el pare d’Internet i inventor del protocol HTTP. Altres ponents d’aquesta àrea temàtica són Jon Hall, president de Linux Internacional; Rasmus Lerdorf, creador del llenguatge de programació PHP; i Tony Guntharp, un dels fundadors de la plataforma SourceForge.net, en la que es troben allotjats més de 170.000 projectes.

La Campus Party Valencia 2008 està organitzat per la Generalitat Valenciana, Telefónica i E3 Futura. Compta amb el patrocini de Fira de València, l’Ajuntament de València, la Fundació Iberdrola i de patrocinadors temàtics i d’activitats com és el cas de Google, Wii, o Intel, entre d’altres.

Recentment, el Citilab va acollir la cinquena edició de la LAN Party de Cornellà de Llobregat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar