Open Document Com A Estàndard

L’OTAN inclou l’Open Document al seu llistat d’estàndards


L’OTAN, segons ha publicat l’espai digital anglès Heise Online, ha inclòs l’Open Document Format (ODF) al seu llistat de referència d’estàndards per promoure la interoperabilitat. El ministeri de defensa holandès ha tingut un paper destacat en la promoció de l’ODF dins de l’organització militar.

En aquest llistat de formats acceptats per la OTAN hi ha el Rich Text Format (RTF), l’ Extensible Markup Language (XML) i altres formats de l’Office XP, que permeten compartir dades. El llistat, però, no inclou l’Office Open XML (OOXML), el format que promou Microsoft com alternativa i competència directa a l’ODF, i que ha viscut una intensa controvèrsia per superar el procés de certificació de la International Standardization Organization’s (ISO) que va aconseguir la passada primavera.

El posicionament de l’OTAN a favor de l’ODF ha estat incentivat des del Ministeri de Defesa d’Holanda d’acord a les línies clares de posicionament a favor dels estàndards oberts i el programari lliure que promou el govern dels Països Baixos. Per avançar en l’impuls del programari lliure al sector públic, a inicis de 2008, el senat holandès va aprovar la creació de dos organismes que treballen en el seu desplegament: un s’anomena “Brigada d’Estàndards Oberts” i l’altre és l’encarregat d’analitzar les conseqüències de l’ús del programari propietari.

Jan Wildeboer, de Red Hat a Europa, ha dit a Heise Online, que el suport de l’OTAN a l’ODF és un “bon senyal i un pas important per aconseguir un veritable mercat obert, on les solucions propietàries i les solucions de programari lliure puguin competir en igualtat d’oportunitats”. L’ús dels estàndards oberts són l’única manera per poder garantir la interoperabilitat de sistemes i evitar una dependència tecnològica dels proveidors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar