L’encesa digital comença avui a Sòria


Aquest dimecres a les 11 del matí Sòria es convertirà en la primera ciutat espanyola en completar la transició cap a la Televisió Digital Terrestre deixant d’emetre el senyal analògic, i avançant-se 620 dies a l’apagada definitiva de l’ Estat.

L’apagada d’avui afectarà al 54% dels ciutadans de Sòria. Els nuclis a on no arribi la TDT aniran rebent apagades al llarg d’aquest any, i el 100% de la població haurà fet el canvi el proper 31 de desembre. El projecte que ha fet possible aquest procés porta per nom “Soria TDT“, i ha estat impulsat per Red.es i pel Ministeri d’Industria, Turisme i Comerç.

La transició de la televisió analògica a la digital va ser aprovada dins del Pla Nacional, el setembre de 2007, on el territori espanyol quedarà dividit en 73 àrees tècniques i 90 projectes de transició, i s’agruparan en grups de nuclis de població inferior als 500.000 habitants, d’altres en nuclis entre 500.000 i 700.000, i altres en centres amb un número d’habitants superior.

Pel que fa a Catalunya, la Generalitat té previst que l’encesa digital es produeixi de manera simultània, és a dir, tots els canals estatals, nacionals i locals alhora. Aquesta encesa digital, a través del Pla d’actuació de la TDT que s’executarà per semestres, ha començat aquest any i finalitzarà el desembre del 2009.

Tota la informació que el Govern català disposa sobre la TDT es pot trobar en aquest enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar