Optimot, una nova web de consultes lingüístiques en català


Optimot és un nou un servei web d’atenció de consultes lingüístiques, creat recentment per la Secretaria de Política Lingüística, amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística, l’Institut d’Estudis Catalans i el Centre de Terminologia TERMCAT.

Els objectius bàsics de l’Optimot són fomentar l’autonomia dels usuaris i usuàries en la resolució de dubtes lingüístics i oferir un servei d’atenció de consultes que permeti satisfer correctament i àgil les consultes de la població catalana. El servei s’ofereix a particulars, professionals, personal de l’empresa privada i personal de l’Administració.

Per mitjà de l’Optimot es poden consultar de manera integrada diferents fonts, com el Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans (2a edició), Diccionaris terminològics del TERMCAT, Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya de la Comissió de Toponímia de Catalunya (2a edició), Col·lecció “Criteris Lingüístics” de la Secretaria de Política Lingüística, Diccionari català-castellà i Diccionari castellà-català (3a edició) d’Enciclopèdia Catalana, i Fitxes de l’Optimot, que resolen les consultes lingüístiques més freqüents i altres aspectes significatius de la llengua.

Per assolir aquests objectius, s’han adoptat com a mesures simplificar l’accés al servei de consultes a través de l’adreça http://optimot.gencat.cat. Si no s’ha pogut resoldre el dubte, es pot fer una consulta personalitzada a través del telèfon 902 879 659.

El vicepresident de la Generalitat, Josep Lluís Carod-Rovira, va destacat a la presentació d’aquest nou projecte a principis de juliol que l’Optimot és “un recurs més per al coneixement” i que com a Govern “responsable”, el català continua treballant per oferir les eines al màxim de públic possible, evitant duplicar o multiplicar tasques en la mateixa direcció i sense renunciar a la qualitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar