Fotografies de cada racó de les Illes Britàniques


Geograph British Isles és un projecte web iniciat el març de 2005 amb l’objectiu de crear un arxiu de lliure accés on s’ubiquin fotografies de cada quilómetre quadrat de les Illes Britàniques. Amb més de 880.000 fotografies a la seva base de dades, ha començat l’alliberament de les seves imatges, disponibles per a qualsevol persona amb una llicència Creative Commons Reconeixement-Compartir.

El projecte ha dividit la zona de la Gran Bretanya i Irlanda en quadrats d’igual mida, seguint els paràmetres dels sistemes de referència britànic i irlandès, de tal manera que els usuaris poden enviar fotografies en funció de cada quadrícula. Una de les raons que persegueix aquesta iniciativa és la de fomentar la creació de material fotogràfic d’alta qualitat per part d’usuaris que vulguin sortir, explorar, aprendre i apreciar més el seu país.

Dels 330.184 quadres en els quals es divideixen les Illes, més d’un 63% d’ells tenen ja informació gràfica. Per introduir material fotogràfic els usuaris han d’estar registrats i validats pels moderadors del propi projecte. Una vegada donats d’alta no existeix límit per enviar imatges. Per incentivar la participació des del mateix any de la seva creació s’organitza un campionat on se seleccionen les millors imatges i s’erigeix el “Geograph” de l’any. En aquest enllaç es poden trobar les estadístiques més significatives d’aquesta web.

El projecte, patrocinat pel Ordnance Survey, l’agència nacional de mapes de la Gran Bretanya i al seu torn una de les més prestigioses del món, preveu pròximament la creació d’una iniciativa similar a Nova Zelanda.

Totes les imatges de la base de dades es troben disponibles mitjançant BitTorrent, de tal manera que la descàrrega queda distribuïda entre tots els usuaris que participen al projecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar