Conferència Wikimania 2008

Citilab participa a la conferència internacional Wikimania


La ciutat egípcia d’Alexandria acull aquesta setmana la quarta conferència internacional de Wikimania, la trobada que reuneix col·laboradors internacionals de diferents projectes de la Fundació Wikimedia, així com també a persones interessades en aprendre més sobre els projectes, la tecnologia wiki, el contingut lliure, i les tendències en línia respecte als temes socials i educatius.

L’edició d’enguany comptarà amb la participació, el proper dissabte, del Citilab-Cornellà, a través de la conferència sobre l’ús de les wikis i la participació política que realitzarà Enric Senabre, coordinador de projectes d’aquest centre, i secretari tècnic de l’Observatori de la Cibersocietat. El programa complet dels tres dies d’aquesta conferència es pot trobar en aquest enllaç.

Alexandria, que va guanyar la candidatura a les ciutats d’Atlanta i Ciutat del Cap, és la quarta ciutat que organitza aquest important esdeveniment, després d’haver passat prèviament per Frankfurt (2005), Boston (2006) i Taipei, l’any passat. La tria de la ciutat egípcia però, no s’ha lliurat de rebre algunes crítiques per part de la comunitat ‘wikipediana’, a l’acusar al govern de Hosni Mubarak de practicar la censura a la llibertat d’expressió i fins i tot empresonar blocaires.

La Biblioteca d’Alexandria fou inaugurada l’any 2002 amb el propòsit de ser presentada com el nou temple del saber universal, compta amb 3 museus, un planetari, i un centre de conferències on s’organitza l’edició d’enguany de Wikimania.

La família de projectes que acull la Wikimedia Foundation, creada l’any 2003 pel creador la Viquipèdia Jimmi Wales, l’encapçala la coneguda Viquipèdia, que ofereix actualment més de 5 milions d’articles en més de 200 idiomes (més de 120.000 en la versió catalana, i 377.000 en la versió en espanyol). Darrera segueixen d’altres iniciatives, com Wiktionary, Wikiquote, Wikibooks, Wikisource, Wikispecies, Wikinews, Wikiversity, i Wikimedia Commons. Tots ells tenen la particularitat comuna d’utilizar la mateixa eina d’edició de continguts, la MediaWiki.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar