Conferència Internacional de programari lliure per a l’educació a Barcelona


Barcelona acull fins el proper dissabte la primera edició de la conferència internacional “Free Knowldege, Free Technology. Education for a free information society“. Les jornades són organitzades pel projecte SELF (Science, Education and Learning in Freedom), una iniciativa internacional que vol oferir una plataforma per compartir i crear de forma col·laborativa materials educatius i de formació sobre programari lliure.

El congrés, que es realitza al pavelló 5 de Fira de Barcelona de Montjuïc, analitza, entre altres temes, les possibilitats que el programari lliure contribueixi a universalitzar l’educació, a abaratir-la i a aplicar-la en l’educació pública. Hi participen uns 200 professionals d’administracions públiques, empreses, del sector pedagògic i d’ONG de tot el món.

Entre els participants d’aquestes jornades es troben Richard Stallman, president de la FSF; Stephen Downes, especialista l’aplicació de les tecnologies en l’àmbit educatiu; Karel de Vriendt, del projecte IDABC de la Unió Europea; i Carlos Castro, director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Junta de Extremadura.

Durant l’esdeveniment s’explicarà l’evolució del projecte SELF i de l’ús de les llicències lliures a més d’exposar els beneficis derivats de l’aplicació del programari de fonts obertes en diversos àmbits com, per exemple, el cultural o el polític.

Aquesta conferència internacional compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, IBM, Internet Society, Cenatic i Flosscom.net.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar