Els governs locals i les telecomunicacions es troben a Santander


Des d’ ahir dilluns i fins el proper dimecres alcaldes, representants de les principals empreses, institucions, universitats i experts en telecomunicacions es donen cita a la III Trobada sobre Telecomunicacions i Governs Locals que té lloc a Santander convocats per Localret, la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) i la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) amb la col·laboració de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

El programa de la trobada, a més de tractar els diferents aspectes relacionats entre les administracions locals i les telecomunicacions, centra bona part dels continguts en “Els accessos de nova generació”, una qüestió que ha rebut nombroses peticions durant l’edició anterior, i que té l’objectiu de consolidar aquesta trobada com un espai d’estudi i debat sobre la incidència de les polítiques públiques en el desenvolupament de les telecomunicacions, aplegant les opinions del regulador, les empreses, l’àmbit acadèmic i els governs locals. Un dels reptes més importants que es debatran aquests dies serà com implantar l’accessibilitat a serveis de banda ampla al territori més ampli possible.

A banda del desenvolupament de les xarxes d’accés de nova generació (NGA), també es tractaran qüestions d’actualitat com la Televisió Digital Terrestre (TDT), xarxes Wireless i experiències municipals en el desenvolupament de les comunicacions electròniques. La inauguració comptarà amb el ministre d’Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastiàn i la conferència inaugural amb la participació de Viviane Reding, comissària europea de Societat de la Informació i dels Mitjans de Comunicació.

La Trobada, que tindrà com a escenari el Paranimf del Palau de la Magdalena, a Santander, acabarà amb la sessió sobre política municipal i el futur de les comunicacions electrònica que estarà moderada pel president de Localret i alcalde de Terrassa, Pere Navarro, i pel president de la CMT, Reinaldo Rodríguez, amb l’assistència dels alcaldes de les principals ciutats espanyoles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar