Un cotxe dissenyat per la UPC participa en la Fórmula Student


Un equip de 13 estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ESEIB) de la UPC, van presentar aquest dilluns un vehicle monoplaça per a competir a la Formula Student, que tindrà lloc el proper cap de setmana al britànic Circuit de Silverstone.

Es tracta d’un monoplaça amb una llargada de 2,74 metres que serà conduït pels mateixos estudiants. Aquest cotxe és propulsat per un motor de motocicleta de 4 cilindres i 4 temps, i haurà de competir en proves d’acceleració, frenat, estabilitat i durada.

La Formula Student és una competició universitària que promou la innovació i la R+D a partir d’un projecte de creació d’un vehicle, i es porta a terme a Europa, els Estats Units, Japó i Austràlia.

Aquesta iniciativa, en la qual participen nombroses universitats, està impulsada per la Societat d’Enginyers d’Automoció (STA) de cada país, les quals, alhora, configuren l’organització internacional FISITA.

El director de l’Escola d’Enginyeria Industrial de la UPC, Francesc Roure, va manifestar durant la presentació del vehicle que “els alumnes i els professors han aconseguit formar un bon equip i han desenvolupat un projecte summament competitiu”, segons informa el diari digital LaMalla.net.

Des de la UPC i com des de la pròpia STA s’insisteix en el fet que es tracta d’una competició de comportament general del vehicle, fent especial èmfasi en els aspectes relacionats amb la seguretat i la dinàmica, i no tant en la velocitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar