Neix el portal del patrimoni cultural de Catalunya


El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació acaba de posar en funcionament el web www.patrimoni.gencat.cat amb l’objectiu de facilitar la divulgació i la preservació del patrimoni cultural català.

Durant la presentació del nou web, que va ser presentat pel conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, va destacar “l’esforç per digitalitzar el patrimoni cultural català” per tal de “facilitar l’accés de tothom a aquest patrimoni”. Tresserras també va dir que “totes les cultures estan en procés d’inventariar els seus fons i fer-los accessibles i els països que no facin es quedaran fora de la diversitat global i nosaltres hi volem ser”.

Patrimoni.gencat.cat aprofita les eines digitals més populars que es troben a la xarxa, i d’aquesta manera permet localitzar, per exemple, els monuments catalans utilitzant Google Maps o sobrevolar-los, per mitjà del Google Earth. També permet visitar de manera virtual els principals museus i monuments de Catalunya i fer un recorregut pels set conjunts catalans declarats Patrimoni Mundial de la UNESCO.

El web també permet accedir al servei museus en línia, facilitant l’accés a unes 30.000 peces de set museus catalans, tot i que preveu que properament inclogui 600.000 peces més dels més de cent museus registrats a Catalunya, segons va anunciar el director general del Patrimoni Cultural, Josep Maria Carreté.

Una altra de les novetats és destacades és el servei de televisió per Internet, patrimoni.tv, on es poden trobar vídeos relacionats amb el patrimoni cultural català. També es troba una àmplia galeria de fotografies en alta resolució dels principals elements patrimonials de Catalunya.

El portal però continua oferint tot un seguit força complet de serveis, amb un apartat de blocs, agenda i notícies, jocs i curiositats del patrimoni cultural català.

Es pot trobar més informació en aquesta nota de premsa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar