Logotip NASA

La NASA desenvolupa la pantalla amb la resolució d’imatge més alta feta fins el moment


Enginyers i científics de la divisió de Supercomputació Avançada de la NASA (NAS) han desenvolupat una pantalla amb la resolució d’imatge més alta feta fins ara. La pantalla té una superfície de 21 metres quadrats i és capaç de donar 250 milions de píxels gràfics,

Hiperwall-2 serà aprofitada per visualitzar experiments cientíics, dissenyar nous vehicles espaials, explorar dades vinculades amb el medi ambient com terratrèmols, el clima, fenomens meteorològics o fins i tot colisions de forats negres, optimitzant de forma radical el cost de temps emprat fins ara.

Amb unes dimensions de 6,4 metres d’amplada i 3 d’alçada i de cristall líquid, està alimentada per 128 pantalles més petites, cadascuna d’elles dotada del seu propi processador de vídeo, i recolzats per més de 1.028 processadors amb una capaciat d’arribar als 74 teraflops. El sistema d’emmagatzament disposa d’una capacitat que arriba fins els 475 terabytes. Com a tall d’exemple, la potència de càlcul gràfic de l’hiper-2 equivaldria aproximadament a la suma de 600 videoconsoles treballant de forma simultània.

A més del personal del NAS ha col·laborat en aquest projecte la companyia Colfax Internacional, amb seu a Sunnyvale, Califòrnia, qui ja havia dissenyat una pantalla de menor tamany per realizar demostracions a conferències donades per la pròpia NASA.

En aquest enllaç es pot veure un bon recull d’imatges d’alta resolució de la pantalla hiperwall-2.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar