Citilab a les VII Jornades de Programari Lliure


Des d’aquest dimecres i fins el proper dissabte es celebren a l’Edifici Girona de la Universitat Pompeu Fabra les Jornades de Programari Lliure, que enguany arriben a la setena edició.

Les jornades (VII-JPL) giren entorn de quatre tipus d’activitats amb un seguit de sessions molt diverses, amb conferències i taules rodones, on l’organització convida de forma específica a persones per explicar projectes destacats. Dintre d’aquestes conferències destaca la presentació del full de ruta de la Generalitat de Catalunya, a càrrec del director del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Comunicació (CTTI), Josep Lluís Checa i el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI), Jordi Bosch.

Un altre tipus d’activitats en aquestes jornades coordinades per la Càtedra de Programari Lliure de la UPC són els tutorials, amb classes participatives on s’expliquen aspectes concrets relacionats amb el programari lliure. Les comunicacions, on la pròpia organització selecciona projectes vinculats amb treballs, experiències i desenvolupaments que han sigut enviat per institucions, empreses i individus interessats.

Dins d’aquests aquests espais con el Citilab presentarà, de la mà de dos dels seus formadors Jordi Delgado i Joan Güell, dues sessions vinculades als projectes que es desenvolupen al centre de Cornellà. D’una banda es presentarà el proper dijous la sessió “Aprenentatge de la Programació al Citilab: Squeak i Scratch“, com a recull de les primeres experiències al Citilab apropant la programació dels ordinadors a la gent del carrer.

D’una altra, un dia després es realitzarà un tutorial d’introducció del “Seaside”, oferint un primer contacte amb aquest entorn d’aplicació per desenvolupar aplicacions web amb Smalltalk.

Per últim, les jornades acolliran diferents tallers amb sessions pràctiques on es mostraran temes específics relacionats amb determinats usos d’eines. L’últim dia de les jornades, que han passat a més de la ciutat de Barcelona per altres com Manresa, Vilanova i la Geltrú i Girona, les comunitats catalanes d’Ubuntu, Joomla i Python han organitzat sengles jornades dedicades a aquests productes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar