Escola 2.0


La ministra d’Educació, Política Social i Esports, Mercedes Cabrera, va anunciar la passada setmana un paquet d’iniciatives adreçades a introduir a l’estat “l’escola 2.0”, amb l’objectiu “d’aprofitar la nova generació d’Internet” per elevar la preparació dels joves i dels estudiants. Cabrera va fer el seu discurs com a cloenda del Congrés Nacional d’Internet a l’Aula, i en el que va estar acompanyada pel ministre d’Indústria, Comerç i Turisme, Miguel Sebatián.

Una de les primeres mesures raurà en el llençament el proper curs d’un portal digital adreçat als professors i alumnes amb la intenció d’intercanviar les seves experiències i es puguin difondre a tota la comunitat educativa. En aquesta línia també es va anunciar pel proper curs la posada en marxa d’un portal de formació online de Formació Professional, que permeti a tota la ciutadania seguir, amb la col·laboració de les comunitats autònomes, els estudis pertinents per finalitzar la seva formació.

Coincidint de nou amb l’inici del període lectiu, els estudiants de batxillerat podran optar a una nova assignatura de “Ciències pel Món Contemporani“, centrada en donar a conèixer la transició de l’era analògica a la digital, a les principals claus vinculades als canvis globals que ha suposat l’aparició d’Internet, així com d’altres conceptes com la privacitat i la protecció de les dades, entre d’altres qüestions.

Cabrera va voler fer un esment especial a la seguretat dels menors un cop accedeixin a la xarxa, i va anunciar mesures que ajudin i orientin als joves que poden ser víctimes de ciberpersecució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar