Bill Gates diu adéu


Bill Gates va deixar oficialment Microsoft seu càrrec de president del consell d’administració el passat divendres per dedicar-se a mantenir la fundació filantròpica que va crear amb la seva dona.

Gates, després de 33 anys, ja havia anunciat públicament la seva marxa fa dos anys, tot i que l’any 2000 ja va fer un primer gest nomenant la seva mà dreta, Steve Ballmer, com a president executiu de la companyia.

Els grans números de la companyia amb seu a Seattle parlen d’uns beneficis de 425 mil milions de dòlars l’any passat, basats en la seva major part en el seu sistema operatiu Windows i amb el paquet ofimàtic Office.

Tot i amb això, i amb una fortuna personal de 58.000 milions de dòlars segons la revista Forbes, considerada la tercera més important del món, la marxa del seu fundador deixa Microsoft en un moment on l’imperi comença a tenir les primeres amenaces que poden afectar al seu negoci.

La caiguda d’un 11% per cent dels seus beneficis en l’últim trimestre d’aquest any, la victòria dins el terreny dels cercadors per part de Google, o els problemes que està tenint el nou Windows Vista per consolidar-se en el mercat, són alguns dels temes calents que deixa com a herència William Henry Gates. Sense oblidar les amenaces dins el sector informàtic per part d’Apple o dels sistemes lliures basats en GNU/Linux, o l’increment de l’ús del paquet OpenOffice en lloc del Microsoft Office.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar