COM Ràdio al Citilab


El programa Digitals de COM Ràdio, que dirigeix i presenta la periodista Mònica López, s’ha enregistrat, aquest dimecres, al Citilab. L’equip d’exteriors de COM Ràdio s’ha traslladat a Cornellà i ha instal·lat el seu estudi mòbil al vestíbul de can Suris. Al programa hi han intervingut el director del Citilab, Vicenç Badenes, i el cap d’Innovació i Recerca, Ramon Sangüesa, així com diversos citilabers i empreses establertes al centre. El programa s’emetrà aquest cap de setmana vinent.

Digitals de COM Ràdio és un programa dedicat a la ciència, la tecnologia i Internet. Enguany ha estat la seva primera temporada en antena però és hereu directe de La Malla Ràdio que Mònica López va presentar durant set temporades a COM Ràdio. Mònica López també es la responsable de les seccions dedicades a la ciència i les noves tecnologies als programes Com t’ho diria, Un altre món i Icult de COM Ràdio. I manté l’espai TIC al diari digital lamalla.net que també s’anomena Digitals.

El programa d’aquesta setmana estarà, bàsicament, dedicat al Citilab-Cornellà. Vicenç Badenes, director del Citilab, ha destacat, en la seva intervenció, “la singularitat d’aquest centre com primer laboratori digital ciutadà” i ha explicat quins són els seus objectius i les seves propostes. Ramon Sangüesa, cap d’innovació i recerca, ha destacat “el model d’innovació que aporta el Citilab i el paper de la partipació ciutadana en aquest model”.

Durant el programa s’han entrevistat a diversos citilabers, els usuaris i usuaris del Citilab, i també als monitors del centre. També hi han participat membres de les empreses i entitats que treballen en projectes al Citilab, com és el cas d’Enric Senabre, Observatori de la Cibersocietat, Xavier Fernández, cap de projectes d’Abiquo (startup universitària del viver d’empreses que treballa en tecnologies GRID), María Sánchez, de World Wide Minds i Oriol Ferran de CR3A’T.

També han participat al programa Mario Torrecillas, de Pequeños Dibujos Animados, que aquests propers dies faran al Citilab un de curtmetratges amb nens i nenes de 6 a 12 anys. Recentment han presentat un DVD amb una selecció de 5 curtmetratges fets en els seus tallers.

Al marge del Citilab el programa també ha parlat de la situació laboral i econòmica del sector TIC amb Javier de Diego, de la Borsa de Treball de la La Salle (Universitat Ramon Llull) i Ernesto Poveda, soci Director General d’ICSA Recursos Humans. També s’ha desplaçat al Citilab per parlat de comunicació científica, Gemma Revuelta, de l’Observatori de la Comunicació Científica.

Tot aquests convidats han interveinguts durant les dues hores que ha durat el programa que s’emetrà el proper dissabte, de 20h a 22h i es reemetrà el diumenge de 5h a 7h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar