Barcelona, Madrid, Granada i Santander acullen el Congrés Nacional Internet a l’Aula


Des d’aquest dijous i fins el proper dissabte la ciutats de Barcelona, Madrid, Granada i Santander organitzen de forma conjunta el Congreso Nacional Internet en el Aula, unes jornades que persegueixen afavorir la sensibilització de la comunitat docent espanyola en l’ús de les TIC, amb la intenció que serveixi de catalitzador per accelerar la integració de les tecnologies dins i fora de l’aula, i, en general, en tots els processos del centre.

Aquest congrés forma part del projecte “Internet a l’Aula”, que s’ha desenvolupat entre el Ministeri d’Educació, Política social i Esports, el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, l’entitat Red.es i les Comunitats Autònomes perquè, en un esforç conjunt i cofinançat, es fomenti l’accés a la Societat de la Informació en l’entorn educatiu.

La conferència inaugural serà impartida pel cofundador d’Apple Stephen Wozniak i per l’escriptor José Antonio Marina. La resta de les sessions es podran seguir en directe a través de aquest enllaç de la web oficial.

Durant aquests tres dies es podrà participar en diferents taules rodones, conferències, i casos pràctics vinculats amb l’ús de les TIC en l’educació, encara que des del passat 1 d’abril el mateix congrés té obert un espai virtual per compartir opinions i experiències de la comunitat educativa.

Els objectius principals del Congrés Nacional Internet a l’Aula són:

 • Afavorir l’ús de les TIC en l’àmbit educatiu.
 • Difondre els èxits aconseguits pel programa Internet a l’Aula.
 • Facilitar l’acostament del docent a la Societat de la Informació i la Comunicació.
 • Reconèixer la figura dels professors com a principals agents de la innovació educativa a través de l’ús de les TIC.
 • Destacar el suport que les tecnologies poden donar a la implantació dels currículums derivats de la Llei Orgànica d’Educació.
 • Ajudar a aconseguir les competències bàsiques del nou currículum amb la incorporació de les TIC.
 • Impulsar la realització d’experiències de bona pràctica educativa.
 • Mostrar l’eficàcia de les TIC en la millora de l’aprenentatge.
 • Posar en contacte comunitats de docents interessats en l’ús didàctic de les TIC.
 • Presentar les millors iniciatives internacionals per a la innovació a través de l’ús de les TIC.
 • Promoure una reflexió generalitzada sobre l’activitat docent i les necessitats actuals en l’educació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar