YouTube obre un canal de TV ciutadana


YouTube ha llençat el canal “Citizen News” amb la intenció de permetre als usuaris d’aquest nou espai online realitzar notícies locals amb els seus propis mitjans, perseguint un tipus de contingut de qualitat que no hagi tingut sortida als mitjans de comunicació tradicionals o més coneguts.

Citizen News vol recollir dins la seva web tots els formats informatius com notícies, entrevistes, reportatges setmanals, d’investigació, etc. que es facin pels propis usuaris-reporters. Per això vol comptar amb la participació dels ciutadans que es trobin en lloc del propi fet noticiable, d’estudiants, o fins i tot periodistes professionals que trobin aquest espai com un complement a la seva tasca diària.

Un dels objectius de Citizen News, segons la seva directora de continguts, Olivia Ma, serà “donar a conèixer nous periodistes a través de YouTube”.

Aquesta iniciativa s’afegeix al projecte iReport, que va llençar la cadena CNN al començament d’aquest any, oferint un espai a qualsevol persona amb interessades en elaborar i oferir peces informatives d’arreu del món. En aquest cas el contingut és supervisat per un equip d’editors que decideixen si ha de sortir o no en el canal, del qual asseguren que publiquen aproximadament un 10% del total del contingut que reben.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar