Portàtil de franc a tots els alumnes de l’ESO d’Extremadura


Primer va ser un ordinador per cada dos alumnes a totes les escoles públiques de la regió, adaptant cada aula per poder col·locar un mobiliari específic que donés resposta a la comoditat i a la seguretat del manteniment de les màquines. I ara, una mesura feta pública la setmana passada per la consellera d’Educació d’Extremadura, Eva María Pérez, dotarà d’un ordinador portàtil com a eina formativa a tots els estudiants d’educació secundària, incloent l’ESO, el Batxillerat i els Cicles Formatius.

Sumant aquests ordinadors als que també rebran els professors i professores d’aquests cicles, la inversió, que es calcula que es situï entre els 40 i 50 milions d’euros, implicarà l’adquisició d’uns 67.000 portàtils. Segons va declarar la consellera, aquesta iniciativa afavorirà “l’autonomia personal i l’ensenyament individualitzat, i fomentarà la responsabilitat social amb el material didàctic que s’ofereix a l’alumne”.

L’actuació es realitzarà en dues fases. A la primera es desenvoluparà un pla per optimitzar el funcionament de les actuals aules, millorant l’actual rendiment de l’equipament informàtic que es troben als centres. Dins d’aquesta fase també hi haurà un institut de nova creació que funcionarà amb el nou model d’aula tecnològica. En una segona fase es dotarà de forma progressiva a cada alumne i a cada professor de l’anunciat ordinador portàtil.

Sobre el relleu del maquinari, properament s’anunciarà la sortida dels més de 30.000 ordinadors de sobretaula que es van instal·lar a les aules dels centres de secundària extremenys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar