Pacte Nacional Recerca I Innovació

Presentat el Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació de Catalunya


El Comitè Permanent d’Experts responsable d’elaborar el Document de Bases del Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació (PNRI) ha redactat un document que té la funció d’orientar el disseny de les polítiques de recerca i d’innovació de Catalunya amb l’objectiu de ser un material de referència pel Govern català.

El Document de Bases proposa cinc accions principals perquè Catalunya esdevingui en deu anys un pol de recerca i innovació de referència del sud d’Europa: donar prioritat al talent, generar i valoritzar el coneixement punter, situar la innovació a la base de l’activitat política i de l’acció pública, internacionalitzar la recerca i la innovació de Catalunya i, finalment, apropar la ciència, la tecnologia i la innovació a la societat.

El text també assenyala diversos compromisos prioritaris que, segons el Comitè Permanent d’Experts, caldria incloure en el PNRI, com ara el reforçament de la capacitat d’actuació dels agents del sistema de recerca i innovació, la millora de la seva coordinació i la retenció del personal científic i emprenedor més qualificat. També es recomana l’augment de la inversió de la Generalitat en R+D fins a 1.154 milions d’euros el 2010 i 1.635 milions d’euros el 2013, i l’increment de la inversió privada en R+D fins a 2.684 milions d’euros el 2010 i 4.185 milions d’euros el 2013.

El Comitè Permanent d’Experts va ser creat el passat mes de novembre amb la premisa de redactar el Document de Bases del PNRI, i va estar format per Lluís Arola, Salvador Barberà, Eva Bastida, Joaquim Boixareu, Xavier Cardona, Mireia de la Rubia, Ramon Gomis, Guillem López Casasnovas, Ramon Ollé, Montse Ollé, Miquel Àngel Pericàs, Josep Maria Pujol, Lluís Rullán, Josep Tarragó i Miquel Teixidor.

A partir d’un procés de participació en què han intervingut més de 600 persones, s’han realitzat entrevistes tant als agents clau del sistema de recerca i innovació català (rectorat, personal investigador i acadèmic, associacions empresarials, etc.) com s’han creat 22 taules de debat (6 territorials, 12 sectorials i 4 temàtiques). Alhora, també s’ha comptat amb la participació d’un grup d’experts internacionals que ha fet recomanacions sobre les propostes inicials de treball.
i

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar