Detall Del Logo De Wordpress

WordPress fa 5 anys


El passat 27 de maig WordPress va fer cinc anys de vida amb una trajectòria que ha estat avalada amb la creació de més de tres milions de blogs i un gran reconeixement popular a Internet.

WordPress, segons s’explica en la seva web “és la plataforma semàntica de publicació personal amb els principis d’estètica, els estàndards web i la usabilitat. És gratis i alhora no té preu”. Va néixer partint de la base d’un gestor de continguts basat en PHP i MySQL i amb llicència GPL anomenat “b2/cafelog”. Encara que les seves arrels i el seu desenvolupament inicial es remunten a 2001, no va ser fins a 2003 quan la primera versió va ser presentada oficialment pels creadors del seu codi font, Matthew Mullenweg i Ryan Boren. En aquesta cursa pel liderat d’eines de blogs a la xarxa WordPress se situa encara per sota d’altres també conegudes com Blogger o Movable Type.

El projecte creat per l’empresa californiana Auttomatic manté la llicència GPL el que significa que hi ha una important comunitat formada per cents de persones repartides per tot el món que treballen en la millora contínua de les seves característiques.

La primera versió amb un cert impacte global de desenvolupament va ser la 1.5, que va ser descarregada més de 900.000 vegades. Poc depués es va llançar el servei d’allotjament WordPress.com, el qual rep diàriament una mitjana d’entre 6.000 i 8.000 nous blocs. I posteriorment es va llançar la versió 2.0.

En 2006 WordPress es va descarregar un milió i mig de vegades, i l’any passat es va fregar la xifra dels 3,9 milions. El projecte també segueix un calendari de presentació de noves millores i versions amb el compromís de llançar noves millores cada 3 o 4 mesos. Actualment el projecte es troba amb la versió 2.5.1.

Des d’aquí es pot descarregar i instal·lar la versió del programari WordPress. És necessari disposar d’un servei d’allotjament web que reuneixi un mínim de requisits mínims.

A Catalunya s’ha creat la web WordPressCat.com, una iniciativa de joves blocaires on es troba més informació sobre aquest gestor de continguts així com dissenys i extensions en català.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar