Web especial dels 25 anys de Catalunya Ràdio


Catalunya Ràdio ha estrenat el web dels seus 25 anys reflectint amb contingut multimèdia els moments més rellevants de la història de la ràdio nacional de Catalunya i també del país. Catalunya Ràdio obre així un mes de celebracions, que culminaran el 20 de juny amb una programació especial commemorativa i un espectacle al Teatre Nacional de Catalunya.

El web té una estructura cronològica, que arrenca l’any 1983 amb l’inici de la ràdio, incorpora una selecció amb 1.800 fotografies i 800 àudios que han sonat per antena durant aquest periode, a més de vídeos d’espots i informacions que TV3 ha dedicat a l’emissora. Així, per exemple, es poden trobar cròniques de moments històrics com la caiguda del mur de Berlín, entrevistes amb personatges rellevants com Salvador Dalí, Pere Calders o Montserrat Roig i fotografies de realitzadors i entrevistats més cèlebres.

Els oients de Catalunya Ràdio podran participar enviant imatges, vídeos i gravacions de tota mena que puguin conservar i tinguin vinculació amb l’emissora.

Els actes commemoratius del 25è aniversari s’allargaran durant els propers mesos i en algun dels casos es faran de manera conjunta amb TV3, que celebrarà el seu 25è aniversari l’11 de setembre. El mes d’octubre es farà una exposició al Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa.

Fins ara, s’ha commemorat l’aniversari d’aquesta ràdio amb la plantada popular simultània d’arbres més important que s’ha fet mai a Catalunya i amb una exposició de ràdios que s’ha exhibit a L’Illa Diagonal de Barcelona. Igualment, durant tota aquesta temporada s’està emetent el programa concurs “Els 25”.

El director de Catalunya Ràdio, Oleguer Sarsanedes, ha remarcat que aquest nou web “lliga la història amb una “visió de futur de la ràdio a través de la xarxa”, ja que implica l’ús de noves plataformes, i a més afavoreix la participació”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar