Logotip D'ONO

ONO realitza la primera prova pilot de banda ampla a 100 megues


La companyia ONO ha presentat aquest dilluns a Valladolid una prova pilot de banda ampla a 100 megues de velocitat. El projecte, que utilitza la tecnologia DOCSIS 3.0 és el primer de les seves característiques que es realitza a l’Estat. ONO té previst dur a terme un desplegament començant aquest any per Madrid, Barcelona, Sevilla i València, completant-lo per la resta de la península al llarg de l’any 2009.

Amb aquesta iniciativa, en la qual es podria arribar a descarregar un DVD (4,7 Gb) en uns 3 minuts, ONO impulsa una iniciativa com les que ja estan marxa al Regne Unit, França, Holanda i Àustria, pel que respecta a Europa, així com al Japó, que ja disposen de serveis a un Gigabit per segon, Corea i algunes zones dels EE.UU.

La tecnologia que ofereix l’operadora permetrà entre altres avantatges oferir altes velocitats d’accés a Internet que inicialment estan en els 100 megues, però que aniran evolucionant amb una expectativa de poder aconseguir els 400 megues en els pròxims anys.

Segons aquest article del diari El País.com, només Telefónica, amb la seva xarxa d’ADSL que usa la línia tradicional, està fent proves actualment amb els 30 megues. Al mateix article es cita que la xarxa de fibra òptica de l’empresa que dirigeix César Alierta, l’única que permet velocitats superiors als 50 Mbps, no estarà disponible fins a 2010 per al 25% dels abonats.

ONO, que aquest any celebra el seu desè aniversari de la seva creació, ofereix de manera integrada serveis de telèfon, televisió i Internet als seus clients residencials, i compte amb gairebé 3,9 milions de serveis contractats i més de sis milions d’usuaris. La companyia va tancar l’any 2007 amb €1.616 milions d’ingressos totals i €642 milions de benefici operatiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar