Es presenta el primer informe sobre el sector TIC a Catalunya


La Generalitat de Catalunya acaba de presentar l’informe ‘El mercat de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació a Catalunya: 2007-2010’, el primer estudi sobre el sector de les TIC al Principat. Aquest treball que ha sigut elaborat per la Fundació Observatori per a la Societat de la Informació de Catalunya (FOBSIC) i amb la col·laboració de l’empresa Penteo, fa una anàlisi detallada de la situació actual del mercat TIC català i una previsió de la seva evolució fins al 2010.

L’estudi proporciona una avaluació quantitativa que permet conèixer amb detall la distribució i dimensió del mercat TIC a tot el territori català, i aporta dades per que hauria de possibilitar el disseny i la promoció d’iniciatives per a la consolidació i creixement del sector a Catalunya. En aquest sentit, l’informe destaca que una de les principals amenaces per al sector TIC són les dificultats per contractar personal qualificat.
La presentació d’aquest estudi ha tingut lloc en el marc del Bdigital Global Congress que se celebra fins aquest dijous al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona.

La FOBSIC és una entitat privada creada amb la finalitat de recolzar els agents socials, especialment les administracions públiques, en la presa de decisions relatives al desenvolupament de la Societat de la Informació i del Coneixement a Catalunya. Aquesta institució col·labora amb la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informacio (STSI) fent un seguiment continuat del mercat de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació a Catalunya a partir d’estudis estadístics periòdics i altres sobre temes específics relacionats amb la Societat de la Informació.

L’informe ‘El mercat de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació a Catalunya: 2007-2010’ es pot descarregar íntegre aquí i un resum executiu des d’aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar