Aprenentatge de la taula periòdica dels elements amb en Quim i la Mica


L’Escola Politècnica Superior de Manresa, centre adscrit a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ha posat en marxa el projecte Quim & Mica, una web amb l’objectiu d’apropar la química a l’alumnat de secundària.

En aquesta pàgina, dos personatges, en Quim i la Mica, presenten la taula periòdica dels elements i d’aquesta manera fan de guies dins el procés d’aprenentatge. Un cop a dins de la taula es pot anar clicant sobre cadascú dels elements i d’aquesta manera es pot trobar més informació relativa a les seves propietats.

La taula periòdica, que ha estat desenvolupada per la Factoria dels Recursos Docents de la pròpia UPC, conté altres continguts que ajuden a aprofundir el seu coneixement, com els principals esdeveniments històrics o les diferències fonamentals entre els elements naturals i els sintètics.

Quim & Mica inclourà properament dos apartats més. El primer estarà dedicat a explicar els minerals de la natura, i el segon parlarà sobre la química de la vida.

A la xarxa es poden trobar molts recursos vinculats amb les taules periòdiques. Un dels més coneguts i complerts és el que es pot trobar a Touchspin Chemistry. A la web Edu365 també es pot trobar també aquesta altra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar