Celebra Amb Nosaltres El Dia D'Internet

Tot a punt pel Dia d’Internet


Demà dissabte es celebra el Dia d’Internet, una iniciativa sorgida ara fa tres anys per l’Associació d’Usuaris d’Internet i impulsada per vàries associacions espanyoles amb l’objectiu d’apropar la Societat de la Informació a tots els ciutadans, donant a conèixer les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies per millorar la vida dels pobles.

El novembre de l’any 2005, la Cimera de la Societat de la Informació celebrada a Tunis, va decidir proposar a l’ONU que la data del 17 de maig fos el Dia Mundial de la Societat de la Informació i les Telecomunicacions, fet que va provocar que el Dia d’Internet es mogués a aquesta data.

La participació en aquesta diada mundial és oberta a tothom a través de diferents formes, amb esdeveniments organitzats per empreses, administracions i altres entitats, en els quals han de seguir una sèrie de condicions mínimes: que l’acte en qüestió apropi la Societat de la Informació als no connectats o discapacitats; que coincideixi amb el 17 de maig, i que es doni a conèixer a la web www.diadeinternet.org.

El Citilab de Cornellà s’afegeix a les celebracions del Dia d’Internet amb una exposició interactiva que mostra una Internet diferent de la que coneixem. A casa, l’oficina o al carrer, es veuran com els objectes reaccionen davant de la nostra presència i es comuniquen entre ells. També es podrà gaudir d’una exposició que oferirà una visió dels orígens d’Internet, la seva evolució actual i les possibilitats que ens brinda per relacionar-nos amb el nostre entorn virtual.

A Catalunya, l’oficina tècnica de la Xarxa de Telecentres ha creat un recurs per a aquest dia dedicat a la seguretat a Internet. Al voltant d’aquest tema, s’aporten consells molt útils, recollint l’opinió d’experts i proposant una “webquest” per poder aprofundir en aquestes qüestions.

Arreu del món també s’aprofitarà aquesta efemèride per celebrar diferents actes. Alguns dels més destacats els podeu trobar en aquest enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar