Internet guanya la televisió i la ràdio


Els europeus es passaran aquest any 14 hores més davant de l’ordinador que mirant la televisió o escoltant la ràdio. Així ho indica un estudi de l’Associació Europea de Publicitat Interactiva (EIAA) que s’ha presentat al VI Congrés Online Màrqueting España celebrat a Madrid. Per primera vegada, el consum del mitjans digitals superarà el dels mitjans tradicionals. El canvi d’hàbits sacsejarà el món de la publicitat ja que es preveu que els anunciants dediquin a partir d’ara més recursos a la Xarxa.

Aquest any, l’11% d’inversió publicitària s’ha destinat a Internet i es preveu que l’any 2010 ja sigui del 20%. Segons el president de l’EIAA, Michael Kleindi, ens trobem davant d’una revolució digital que tindrà moltes repercussions sobre la publicitat. Les plataformes de vídeo on-line- GoogleVideo,YouTube o MyVideo– i les webs de xarxa social- MySpace o Facebook– són alguns dels motius que expliquen el creixement del nombre d’hores dedicades davant l’ordinador.

Kleindi assegura que el vídeo on-line és un dels nous contextos que estan creant més interès entre els anunciants. A més, ha explicat que ara ja no ha de coincidir la temàtica del contingut que es consulta amb el producte que s’anuncia, és a dir, no cal anunciar un cotxe a una web de motor. Segons el president de l’Associació Europea de Publicitat Interactiva (EIAA), s’ha passat del concepte de “contingut rellevant” a intentar conèixer quines són les preferències del públic, és a dir, al concepte d'”audiència rellevant”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar