El telescopi de Microsoft


La companyia de Bill Gates acava de presentar el projecte WorldWide Telescope, una aplicació que un cop instal.lada a l’ordinador de forma gratuita permet divisar el firmament. D’aquesta manera, amb aquest telescopi virtual que de moment només funciona per plataformes Windows, l’empresa de Redmon s’afegeix a la cursa que ja va obrir l’estiu passat Google Sky, la seva gran competència. La principal diferència que es pot observar entre aquests dos productes és que aquest últim es pot consultar directament a través del navegador i per tant és compatible amb totes les plataformes més conegudes (Windows, Mac i Linux).

Segons Microsoft aquesta eina permet visionar més d’un milió de galàxies, tot i que amb el temps aquesta xifra anirà creixent de forma exponencial. Les dades que permeten als usuaris apropar i allunyar les galàxies des de diferents telescopis s’extreuen de vàries fonts espacialitzades, tot i que la NASA ha realitzat una estreta col·laboració en aquest projecte.

Un dels objectius que persegueix el WorldWide Telescope és despertar l’interès dels nens i joves per aprendre més sobre l’espai, així com fomentar la formació en carreres de ciències i enginyeria.

Entre les seves característiques, l’aplicació permet crear visites guiades per parts concretes del cel, incloent comentaris, música, i compartir aquests viatges amb altres usuaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar