Dia Internacional d’Històries de Vida


CitiLab es suma al Dia Internacional d’Històries de Vida, que tindrà lloc el 16 de maig de 2008. Aquest dia serà una oportunitat per a que persones en tot el món es trobin en llocs públics com places, sales de classe, teatres o inclús en ambients virtuals per a compartir històries els uns amb els altres.

Es tracta d’un moviment internacional de persones i organitzacions que acrediten que escoltar, recollir i compartir històries de vida, és part d’un procés crític per a la democratització de la cultura i la transformació social. L’objectiu és que aquest dia sigui especialment dedicat a la promoció de projectes enfocats en la preservació d’històries de vida que hagin provocat canvis en barris, comunitats i en la societat en general.

Es pot participar en el Dia Internacional d’Històries de Vida de diverses formes per mitjà de la promoció o assistència dels següents esdeveniments:

  • Cercles d’històries en locals públics, escoles, cases, centres comunitaris, ambients virtuals, etc.
  • Espais oberts i presentacions diverses per a la divulgació d’històries
  • Exposicions d’històries de vida en locals públics utilitzant els formats més diversos (fotografies, textos, vídeos, àudio, etc.)
  • Esdeveniments en homenatge a comptadors d’històries locals, a mestres de cultura popular i de sabers populars, i a diferents organitzacions que treballen amb projectes de memòria i històries de vida
  • Promoció d’esdeveniments diversos oberts al públic que tinguin com a base el compartir de les històries de vida
  • Reunions virtuals simultànies per a la promoció d’intercanvis d’històries de vida
  • Difusió d’històries de vida i de documentals sobre històries orals i temes relacionats amb els mes diversos mitjans de comunicació: diaris, revistes, ràdio, televisió, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar