skip to Main Content
L'illa De La Salut A SecondLife

L’Illa de la Salut, un espai de consulta mèdica en SecondLife


Un projecte conjunt de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitaria (semFYC) i la Coalición de Ciudadanos con Enfermedades Crónicas ha creat un espai d’accés per a professionals i usuaris en SecondLife, amb la intenció de facilitar la relació entre metges i pacients.

El projecte La Isla de la Salud ofereix en una primera fase des de plafons informatius sobre hàbits saludables fins una consulta gratuïta orientada al públic jove. Segons la coordinadora del Grup d’Atenció a l’Adolescent de semFYC, “de vegades el que necessita és un entorn d’anonimat i confidencialitat per consultar dubtes relacionats amb el consum de drogues, les relacions sexuals, que no s’atreveixen a preguntar en la consulta tradicional. D’altra banda, el 45% de la població espanyola d’entre 15 i 24 anys utilitza Internet i passen una mitjana de 12.7 hores a la setmana navegant. Per la qual cosa considerem que aquest és un mitjà fonamental per a la promoció i prevenció de la salut entre els més joves, utilitzant el seu propi llenguatge.”

La plataforma té una capacitat per a 300 persones, consta d’una sala de reunions on poden projectar-se videos i presentacions, un auditori per a trobades oberts, una aula cultural i plafons amb consells de salut i educació sanitària. A més, compta amb un espai enjardinat i amb un edifici on els professionals sanitaris poden accedir als serveis que ofereix semFYC: formació, assistència a congressos i tallers de forma virtual, tutorización a distància, informació clínica, adquisició de productes i publicacions de la societat, etc.

En una segona fase La Isla de la Salud comptarà amb una nova consulta per a patologies cròniques, en la qual es podran atendre problemes de dermatologia i psicologia amb el suport d’una webcam.

El pròxim novembre la semFYC organitzarà el I Congrés Internacional semFYC Second Life de Medicina de Familia i Comunitària. Per a més informació, es pot accedir a la pàgina web de semFYC a Second Life.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar