IBM, l’empresa tecnològica que més es preocupa per lluitar pel canvi climàtic


Un informe elaborat per Climate Counts, una organització dedicada a conscienciar a les empreses en la lluita contra el canvi climàtic, ha situat a IBM en el primer lloc de les companyies tecnològiques que més actuen per a eradicar aquest problema, mentre que situa en la cua a Apple. El gegant blau ha obtingut una nota de 77 punts sobre 100, mentre que l’empresa de Steve Jobs només ha aconseguit 11 sobre 100.

En el rànquing format per 12 empreses es tenen en compte aspectes com la transparència en la presentació dels informes, la reducció de les emissions de gasos hivernacle, el detall de les polítiques de consum energètic o l’impacte sobre el clima, entre uns altres. D’aquesta manera, es pretén motivar a les empreses, als dirigents polítics i als consumidors per a realitzar els esforços necessaris per a col·laborar contra el canvi climàtic global.

Després d’IBM les companyies que han aconseguit l’aprovat són per aquest ordre Canon, Toshiba, Sony, HP, Motorola, Hitachi, Siemens i Samsung. Les empreses que no passen la frontera de l’aprovat són Dell, Nokia i la ja citada Apple.

En el cas de la companyia de la poma, part del seu resultat negatiu en aquest informe es deu a factors com la falta d’un inventari de la producció dels gasos hivernacle, o el baix esforç per la reducció d’aquests gasos. En aquest sentit, el passat mes d’octubre Greenpeace va denunciar públicament que la fabricació dels IPhone contenia materials químics perillosos.

L’informe complet que ha elaborat Climate Count es pot descarregar íntegrament des d’aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar